Výborná, svěží, rychlá a hlavně lehká pomazánka, která se hodí k večeři i jako svačinka. Ředkvičky jsou velmi oblíbenou jarní zeleninou, tak proč z nich neudělat pomazánku. Podáváme s čerstvým pečivem a ozdobit můžeme nasekanou pažitkou.
4 porce
Doba přípravy 10 minut
Suroviny
- 1 svazek ředkviček
- 3 ks vařených vajec
- 50 g taveného sýra
- 2 lžíce kysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce nasekané pažitky
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
Postup přípravy
- Ředkvičky si opláchneme, nastrouháme na jemném struhadle a dáme do misky.
- Na stejném struhadle nastrouháme vařené vejce.
- Přidáme sýr, kysanou smetanu, majonézu, nasekanou pažitku.
- Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- Necháme chvíli uležet v lednici.
- Při podávání zdobíme nasekanou pažitkou a ředkvičkami nakrájenými na kolečka.
- Podáváme s čerstvým pečivem.