Šunka fleky už z podstaty by měly být ze šunky, ale nejčastěji se dělají s masem uzeným. Jídlo je to levné a rychlé.
Suroviny
- těstoviny – fleky celé balení
- uzené maso
- 2 vejce
- mléko 250ml
- sůl
- kukuřice
- hrášek (v plechovce / mražený)
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme dle návodu na balení, slijeme a necháme okapat. Uzené maso si nakrájíme na kostičky, nijak neupravuji, ale můžeme osmahnout na pánvi s cibulí do zlatova. Mléko 1/4 litru a 2 vejce smícháme, můžeme okořenit pepřem, solí či jiným oblíbeným kořením. Do vymazané formy – pekáčku přendáme těstoviny, kostky uzeného, hrášek a kukuřici promícháme, aby bylo vše rovnoměrné. Zalijeme mlékem s vejci. Můžeme přidat i nastrouhaný sýr nahrubo a zapečeme.
Jako příloha se hodí kyselá okurka (v Globusu mají nejlepší, ověřeno, vyzkoušeno).