Ragú je oblíbené jídlo pro svoji jednoduchou přípravu a skvělou chuť. Kousky šťavnatého masa s kořenovou zeleninou v jemné omáčce a fazolemi. Ragú nikdy nezahušťujeme. Výhodou je, že na přípravu nám postačí jen jeden hrnec.
2 porce
Doba přípravy je 80 minut
Suroviny
- 300 g vepřové plece
- 1 kus cibule
- 1 lžíce sádla
- 2 ks mrkve
- 0,5 ks celeru
- 1 ks petržele
- 1 plechovka rajčat
- 0,5 plechovky fazolí
- 1 kus bobkového listu
- 3 kuličky nového koření
- 4 kuličky celého pepře
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 1 kus masového bujónu
- 2 porce knedlíků
Postup přípravy
- Do hrnce si vložíme sádlo, rozehřejeme.
- Přidáme kuličky koření a bobkový list.
- Kořenovou zeleninu a cibuli si všechnu očistíme, opláchneme, nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce.
- Vše společně opékáme zhruba 5 minut.
- Maso si opláchneme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a vložíme do hrnce.
- Ze všech stran maso opečeme, aby se nám dobře zatáhlo.
- Podlijeme vodou, přidáme bujón.
- Pod poklicí dusíme do měkka.
- Ke konci varu přidáme rajčata, fazole a šťávu necháme vyvařit do požadované hustoty.
- Podle chuti osolíme, opepříme.
- Podáváme s knedlíkem.