Kdo by neznal oblíbené jídlo od babičky. Ta naše nám vždy připravovala tyto skvělé plátky kotlet, po kterých se jen zaprášilo. Kotlety mají výraznou chuť a jako příloha se k nim hodí vařené brambory.
4 porce
doba vaření 1 hodina
Suroviny
- 4 plátky vepřové kotlety
- 8 koleček tvrdého salámu ( Herkules)
- 8 koleček měkkého salámu ( jakákoliv šunka)
- 2 ks cibule
- 120 g strouhaného sýra
- 4 lžíce strouhanky
- 4 plátky másla
- 4 lžičky plnotučné hořčice
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
Postup přípravy
- Kotlety si opláchneme, naklepeme a nařízneme po stranách.
- Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme na dno vymazaného pekáče.
- Na maso dáme na plátky nakrájenou cibuli, tvrdý salám, měkký salám a dáme péct do vyhřáté trouby.
- Pečeme zhruba 45 minut při teplotě 180 stupňů.
- Pekáč vytáhneme z trouby, maso posypeme sýrem, na každý plátek dáme lžíci strouhanky a plátek másla.
- Pekáč vrátíme do trouby a pečeme, dokud se nám nevytvoří křupavá krusta.
- Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem.