Vepřové na paprice s těstovinami je velká dobrota. Z osobní zkušenosti napíšu, i když vaše děti nejí maso, zde si velmi pochutnají i na samotné omáčce s přílohou, což může být i houskový knedlík.
Suroviny
- 1kg vepřová plec
- těstoviny
- 250ml smetana 30%
- 2 střední cibule
- 1 balení paprika sladká mletá
- Olej, mouka hladká
- Sůl, pepř
Postup přípravy
- Maso omyjeme, osolíme, opepříme.
- V hrnci osmažíme nakrájenou cibuli do růžova.
- Hrnec odstavíme a nasypeme do něj papriku. Papriku lehce osmažíme a zalijeme vodou.
- Maso vkládáme do vroucí osolené vody (maso můžeme nejdříve opéct na pánvi).
- V hrnci maso dusíme asi 1,5 hodiny do měkka. Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout na talíři.
- Mezi tím obsah hrnce dosolíme, nebo naopak dolijeme vodu.
- Zahustíme jíškou, provaříme 5 minut a nakonec zjemníme smetanou.
- Při výdeji maso nakrájíme na plátky. Vepřová plec na smetaně se podává s těstovinami, nebo knedlíky.