Kousky vepřových jater, dušená na slanině v omáčce s cibulí. Jako příloha se hodí vařená rýže nebo houskový knedlík. Játra můžeme udělat i ostřejší, pokud do základu přidáme chilli papričku, pak jsou opravdu dost pikantní.
2 porce
Doba vaření 40 minut
Suroviny
- 400 g vepřová játra
- 2 ks cibule
- 50 g slaniny ( špek )
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- 1 špetka tymiánu
- 1 lžička sójové omáčky
Ochutnejte také: Pečený vepřový bůček se zelím a bramborovým knedlíkem
Postup přípravy
- Cibulku a slaninu si nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce na rozehřátý olej.
- Restujeme do opečení.
- Játra si opláchneme, nakrájíme na kousky, opepříme, ale pozor, nesolíme.
- Vložíme do hrnce k cibuli se slaninou a opékáme ze všech stran.
- Poté játra zaprášíme moukou, chvíli restujeme a zalijeme vodou.
- Promícháme a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 20 minut.
- Do měkkých jater přidáme sůl, tymián, sójovou omáčku, necháme chvíli odpočinout a můžeme podávat s vařenou rýží.