Vajíčková pomazánka je dobrota a nemusíte si ji dávat jen o Velikonocích, když máte plnou lednici vajec. Zdravá je po celý rok, chutná a vhodná i pro děti.
Suroviny
- 5 vajec
- sůl
- pomazánkové máslo (Lučina)
- 2 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy
Vejce uvaříme (8-9 minut) a necháme vychladnout. Z vajíčka vyjmeme žloutky a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme bílky, které jsme nakrájeli na drobno. Dále přidáme pomazánkové máslo a zakysanou smetanu. Osolíme.
Můžeme přidat pažitku nebo jarní cibulku přímo do pomazánky nebo jen posypeme.
Můžeme přidat lžíci horčice – dochutíme podle chuti.
Skvěle chutná s čerstvým chlebem z obchodu nebo si chléb můžete doma upéct.