Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou je v našich domácnostech velmi oblíbeným jídlem. Výhodou je, že se dá udělat ze všeho, co najdete v ledničce a přitom se nemusíme vypravovat na nákup. Další jeho výhodou je, že salát s tuňákem skvěle zasytí a je vhodný jak na oběd, svačinu tak i rychlou večeři.
6 porcí
doba přípravy 30 minut
Suroviny
- 500 g těstovin nejlépe vrtule
- 1 ks červená cibule
- 1 ks salátová okurka
- 3 ks červená paprika
- ½ plechovky černých oliv
- 1 ks ledový salát
- 6 lžic majonézy
- sůl podle potřeby
- pepř podle potřeby
- 6 ks vařených vajec
- 300 g tuňáka v oleji
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Po uvaření, scedíme a propláchneme.
- Vložíme do mísy a přidáme nakrájenou cibuli na drobno.
- Potom vložíme na kousky nakrájený ledový salát, nakrájenou okurku, papriky, olivy,, sůl, pepř a vše i s majonézou promícháme.
- Vložíme tuňáka a už jen lehce promícháme, aby nám zůstal co nejvíce vcelku.
- Dáme vychladit do lednice a při podávání zdobíme vařeným vejcem.