Domácí slané krekry jsou velmi jednoduché, zdravé a rychlé na přípravu. Tento recept se vám bude hodit, jestliže se vám ve dveřích objeví nečekaná návštěva.
Doba přípravy je 30 minut
50 porcí
Suroviny
- 250 g pšeničné celozrnné mouky
- 250 g tvarohu
- 250 g másla
- 1 lžička soli
- 1 ks vejce
- Jakékoliv semínka, celý kmín
Postup přípravy
- Do robotové mísy si vložíme mouku.
- Přidáme tvaroh a sůl.
- Vložíme změklé máslo a uhněteme těsto. Zhruba 5 minut.
- Těsto si na pomoučeném vále vyválíme na placku.
- Placku nařežeme na čtverečky.
- Čtverečky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
- Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a trochou soli.
- Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 15-20 minut.
- Po upečení můžeme podávat.