Většina z nás zná klasického španělské ptáčka jako úhledný zabalený závitek. Tento pokrm je obměnou této klasiky, rozdíl je v tom, že uzenina, okurek, vařené vejce je v omáčce a k tomu plátek šťavnatého masa.
Doba přípravy je 1 hodina a 30 minut
Počet porcí 2
Suroviny
- 400 hovězího masa (lze připravit i z vepřové plece)
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 vařené vejce
- 2 sterilované okurky
- 2 nožičky párku
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
Postup přípravy
- Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme na kostky nakrájenou cibuli a opékáme dozlatova.
- Vložíme plátky masa, opečeme z obou stran dozlatova a poté zalijeme vodou.
- Přikryjeme pokličkou a na mírném plamenu dusíme do měkka.
- Okurky, vejce, párky nakrájíme na kousky a vložíme k měkkému masu.
- Mouku si rozmícháme s vodou a vlijeme do hrnce.
- Přivedeme k varu a zhruba 10 minut necháme provařit.
- Podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat třeba s vařenou rýží.