Kuřecí rizoto je nejlepší ze zeleninou. Je to jednoduché, zdravé, rychlé a lehké jídlo k obědu či veřeři a výborné také s kyselou okurkou.
Suroviny
- kuřecí maso (z 1/2 kuřete)
- rýže
- mražená zelenina
- kukuřice
- máslo
- sůl
Postup přípravy
Kuře obereme a maso nakrájíme na menší kousky. Mraženou zeleninu na pánvičce podusíme na másle (asi 5-10 minut). Uvaříme rýži dle návodu. Na pánev, kde jsme podusili zeleninu, přidáme kuřecí maso, uvařenou rýži a promícháme.
Do rizota můžete přidat zeleninu dle vlastní chuti. Někdy přidám cizrnu, hrášek…
Rizoto s kuřecím masem a zeleninou
Ptáte se jakou přílohu ? Nejlepší je s červenou řepou.
Recept 2
Suroviny
- 250 ml hrneček rýže
- 3 lžičky amarantu
- 3 lžičky červené quinoi
- 200 g mrazené zeleninové směsi (např. hrášek, mrkev, kukuřice, brokolice)
- 500 g kuřecího masa
Postup přípravy
- Hrneček rýže, tři lžičky amarantu, 3 lžičky červené quinoi propláchneme horkou vodou a
dáme do hrnce (combivaru) vařit. Na hrneček rýže jeden a ¾ hrnku vody, kari koření, nebo kurkumu a sůl. Zamícháme vařečkou. V kombivaru je rýže za 10 minut hotová. Po uvaření vyndáme do mísy. - Po té dáme dusit do combivaru (nebo hrnce) kuřecí maso na kostičky a směs mrazené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev, brokolice). Osolíme bylinkovou solí a mořskou solí. Za 35 minut je to v kombivaru hotové. Poté smícháme s rýží.
- Na talíři quinoové rizoto posypeme strouhaným sýrem a přidáme nakrájenou zeleninu podle chuti a možností.
Dobrou chuť.