Netradiční cukroví, které, když neobalíte v cukru, tak by se dalo říct, že je i zdravé. Ale je tak dobré, že zmizí opravdu rychle.
Suroviny
- 250g másla hodně změklého
- 500g hladké mouky
- 100g mandlí (plátky)
- 1 vejce
- 10g prášku do pečiva
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup přípravy
- Mandle opražíme na pánvičce, kterou vymažeme máslem. Zvolna, rychle se připalují. Necháme vychladnout.
- Mouku s práškem do pečiva smícháme.
- Do další mísy dáme změklé máslo, přidáme vejce (můžeme použít mixér) a přidáváme po dávkách mouku s práškem. Uhněteme rukama a přidáme mandle.
- Z těsta vytvarujeme kuličky, které vyrovnáme na plech na pečící papír.
- Pečeme 15 minut ve vyhřáté troubě na 200C.
- Necháme úplně vychladnout a obalíme v moučkovém cukru každou kuličku.
Nejlepší jsou odleželé alespoň týden (nám vydržely max. do druhého dne :))