Quinoa, neboli merlík chilský, je tzv. superpotravina. Je to obilovina vhodná pro přípravu kaše na sladko i na slano, ale chutná i s míchanými vajíčky. Ideální zdravá snídaně.
2 porce
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 30 minut
Suroviny
- 120 g quinoy
- sůl
- 250 ml vody
- slunečnicový olej
- 3 vejce
- 50 g rajčat
- 50 g baby špenátu
- hrst čerstvé pažitky
- hrst čerstvé petržele
- pepř
- 70 g mozzarelly
TIP: Tofu s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Postup přípravy
- Quionu spaříme vařící vodou, alespoň 3x, tím se odstraní její hořkost.
- Dále vaříme v osolené vodě asi 15 minut a necháme ještě 5 minut dojít pod pokličkou.
- Na pánvičce rozehřejeme olej a přidáme vejce. 2 minuty opékáme.
- Rajčata nakrájená na kostičky, špenát nasekaný na drobno a quinoa se přidají k vajíčkům.
- Osolíme, opepříme dle chuti. Směs se na pánvičce prohřeje.
- Nakonec ozdobíme natrhanou mozzarellou a nasekanými bylinkami (petržel, pažitka).