Perníková buchta je velmi snadná na přípravu, zvládnou ho upéct i menší hospodyňky. Tato buchta se hodí pro každou příležitost a můžete ji podávat na více způsobů, ať už uděláte čokoládovou, citrónovou nebo jinou polevu. Můžete namazat marmeládou anebo zkuste podávat s lahodným jogurtem a ovocem.
8 porcí
příprava 1 hodina
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukr krystal
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 2 vejce
- 1/3 hrnku rostlinného oleje
- 1 ks vanilkový cukr
- 2 lžíce rumu
- 2 lžíce kakaa
- 1 balíček perníkového koření
- 1 balíček kypřícího prášku do perníku
TIP:
Taštičky z listového těsta s marmeládou
Na ozdobu
- 1 velký kelímek bílého tučného jogurtu
- 2 lžíce cukru moučka
- 250 g čerstvých borůvek
Postup přípravy
- Do hluboké mísy si vložíme mouku, cukr, vejce, mléko, olej a promícháme.
- Jak se nám těsto spojí, vyšleháme ho metličkou do hladka.
- Přidáme vanilkový cukr, rum, kakao, perníkové koření, kypřící prášek a znova promícháme.
- Předehřejeme si troubu na 180°C.
- Těsto vylijeme na vymazaný plech a dáme péct do trouby na 35-40 minut.
- Než se nám perník upeče, umícháme si bílý jogurt s cukrem.
- Perník po upečení necháme vychladnout, nakrájíme, přidáme jogurt, čerstvé borůvky a můžeme posypat moučkovým cukrem.