Mini dortíky jsou malé, často jednorázové dorty, které jsou skvělou volbou pro různé oslavy, párty, pikniky a speciální příležitosti.
Počet porcí 4
Doba přípravy je 1 h 30 minut
Suroviny
Korpus
- 6 ks vajec
- 240 g hladké mouky
- 240 g cukr krupice
- 6 lžic oleje
Krém
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru moučka
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na ozdobu jakékoliv čerstvé ovoce.
Postup přípravy
- V míse vyšleháme bílky s cukrem do tuha.
- Přilijeme olej, žloutky a prošleháme.
- Po částech přimícháváme mouku a vytvoříme těsto na korpus.
- Těsto vylijeme do vymazané dortové formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů zhruba 45 minut.
- Po upečení necháme vychladnou a dlouhým nožem podélně rozřízneme na dva pláty.
- V robotu si ušleháme smetanu s extraktem a cukrem do krému.
- Z korpusů vykrojíme pomocí sklenice kolečka, která potíráme krémem a lepíme k sobě.
- Povrch také natřeme a ozdobíme ovocem.
- Podáváme vychlazené.