Světlá papriková polévka, mléčno-paprikové vůně i chutě. Chutná po chuti použitých párků. Tuto polévku můžeme podávat i jako přesnídávkovou, pokud ji uděláme hustší a přidáme více párků. Většina z nás do polévky přidává i brambory, ale do originálního receptu brambory nepatří. Ale jak, kdo má rád, tak ať vaří.
3 porce
doba vaření 30 minut
Suroviny
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 kus cibule
- 3 lžíce hladké mouky
- 150 g frankfurtských párků ( nebo jakýkoliv jiný)
- 4 lžíce mleté sladké papriky
- 0,7 litr vody
- 1 kus hovězí bujón
- 0,2 litru plnotučného mléka
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- Čerstvý libeček
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibulku.
- Vložíme na kostičky nakrájené párky a společně restujeme do zlatova.
- Zasypeme hladkou moukou, poprášíme mletou paprikou, rychle osmahneme a zalijeme vodou.
- Přidáme bujón a přivedeme k varu.
- Vaříme zhruba 20 minut.
- Ke konci varu přilijeme mléko.
- Dochutíme podle potřeby solí, pepřem.
- Podáváme s jemně nasekaným libečkem a můžeme podávat i s čerstvým pečivem.