Nerada vařím české recepty, protože mi někdy přijdou složité a nebo je jím celý život a už mě omrzely, proto si převážně vařím jídla, která uvidíte maximálně v nějaké exotické restauraci, nebo ukuchtím něco z vlastní fantazie, u vaření se meze nekladou jako u pečení. A tak jsem našla výborný recept, který není moc složitý, velice mi chutná a ráda ho vždy vařím znova.
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 vejce
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku pepře
- ½ hrnku bramborového škrobu
- ¼ hrnku hladké mouky
- 2 lžičky česneku (může být buď čerstvý nebo granulovaný)
- 1 lžíce zázvoru (taktéž buď čerstvý nebo mletý)
- ½ lžičky drceného chilli
- 1 ½ lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce octa
- 2 lžíce vody
- 3 ½ lžic krystalového cukru
- 1 lžíce nastrouhané kůry z pomeranče
- šťáva z půlky pomeranče
- olej
- rýže
Postup přípravy
Rýži připravíme podle návodu na obalu.
V rozmíchaném vejci se solí a pepřem namočíme na kostky nakrájená kuřecí prsa (musí být opravdu dobře pokryta) a ty poté obalíme v míse, kde jsme smíchali mouku a bramborový škrob. Rozpálíme si olej, přidáme obalené maso a necháme smažit tak, aby nám lehce zezlátlo.
Na rozehřátou pánev přidáme lžíci oleje, česnek, zázvor, chilli, kůru z pomeranče, zalijeme sójovou omáčkou, octem, vodou a šťávou z pomeranče a zamícháme. Po chvíli přisypeme cukr a trochu povaříme. Přidáme osmažené kuřecí kousky a smícháme s omáčkou. Pro větší hustotu omáčky můžete přidat směs škrobu a vody ( 1:1).
Recept můžete doupravit, přidat jiná koření, něco vynechat. Jak jsem říkala, u vaření se meze nekladou, takže je jen na vás, jak to na konci vlastně bude vypadat.
Přeji dobrou chuť.
Tak by mě zajímalo, který český recept je pro autorku složitý, když tenhle recept se 17 položkami a překládáním masa z pánve na pánev pro ní není moc složitý.