Kuře na paprice je moc chutný oběd, pro někoho vskutku luxusní, ale můžete si jej dát klidně i k večeři.
Suroviny
- 2 velká kuřecí stehna
- 1 cibule
- sladká paprika – koření
- nové koření
- pepř
- bobkový list
- hladká mouka
- smetana ke šlehání
- máslo
- těstoviny
Postup přípravy
- Stehna omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme koření – bobk. list, nové koření, pepř, sůl, celou cibuli a uvaříme jako polévku. Vaříme klidně 2 hodiny na mírném ohni.
- V druhém kastrolu rozpustíme máslo a přidáme hl. mouku a sladkou papriku a toto ještě opatrně osmahneme. Jíšku máme hotovou a přidáme vývar z uvařeného kuřete. Přiléváme jej přes cedník a přidáme smetanu. Pokud je omáčka moc tekutá, můžeme do smetany rozmíchat hladkou mouku.
- Promícháme a povaříme minimálně 15 minut. Maso obereme od kostí a přidáme na konci do omáčky. Následně tyto kuřecí kousky ochutíme solí.
- Těstoviny uvaříme dle návodu a můžeme podávat.
Máte rádi raději s knedlíkem? Pak si uvařte toto kuře na paprice na smetaně.