Krůtí maso je velmi oblíbené pro svou chuť a pro jeho vlastnosti. Je jedno z nejchutnějších a dieteticky nejhodnotnějších mas. Má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku. Krůtí kostky připravené s houbami vás určitě nadchnou.
2 porce
doba vaření 40 minut
Suroviny
- 300 g krůtího prsa
- 1 ks cibule
- 1 lžíce rostlinného oleje
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 1 lžička dijonské hořčice
- Špetka sušeného rozmarýnu
- 2 lžíce předem namočených sušených hřibů
- 0,5 kelímku smetany ke šlehání
- 2 porce uvařené rýže
Postup přípravy
- Krůtí maso opláchneme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
- V pánvi si rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
- Vložíme kostky masa a opékáme ze všech stran do změknutí.
- Přidáme hořčici, krátce orestujeme a vlijeme houby i s vodou ve které jsme je namáčeli.
- Necháme zhruba 20 minut provařit.
- Vlijeme smetanu, přidáme rozmarýn a vaříme do zhoustnutí.
- Podáváme s rýží a při podávání můžeme doplnit čerstvou zeleninu.