Šťavnatý vepřový plátek masa v omáčce zdobený pečeným česnekem. Kdo má rád česnek, tomu doporučuji vyzkoušet tento luxusní recept. Jako nejlepší příloha se hodí různě upravené brambory, rýže, knedlík a sterilovaná zelenina.
2 porce
Doba přípravy 1 hodina
Suroviny
- 2 plátky vepřové krkovičky
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 8 stroužků česneku
- Olej podle potřeby na opečení česneku
- 2 porce bramborové kaše
Postup přípravy
- Plátky krkovičky si opláchneme, nařízneme po stranách.
- Naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na každý plátek prolisujeme dva česneky a dobře rozetřeme.
- V pánvi si rozehřejeme sádlo a maso z obou stran zprudka opečeme.
- Maso vytáhneme.
- Do výpeku vsypeme na kostky nakrájenou cibuli.
- Opékáme do hněda, poté zaprášíme moukou ještě chvíli opečeme a vlijeme vodu.
- Omáčku přivedeme k varu.
- Chvíli provaříme a pře síto přecedíme do druhého hrnce nebo hlubší pánve.
- Opečené maso vložíme do omáčky a pod poklicí dusíme do změknutí.
- V další pánvi si rozehřejeme trochu oleje a opečeme na něm česnek nakrájený na plátky.
- Je potřeba česnek hlídat, abychom to nepřehnali, mohl by zhořknout.
- Maso podáváme s bramborovou kaší, přelijeme omáčkou, ozdobíme opečeným česnek a můžeme doplnit o salát z červené řepy.
TIP: Krkovice na medu a hořčici s pečenými brambory