Koprová polévka je velmi jemná a zdravá sladkokyselá polévka. Její smetanovou konzistenci s chutí po čerstvém kopru si zamilujete. Kdo má rád, může si do polévky přidat kyselé hříbky. Podáváme s vařeným vejcem.
4 porce
Doba přípravy je 30 minut
Suroviny
- 1 cibule
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- 4 brambory
- 2 hrsti čerstvého kopru
- 2 ks bobkového listu
- 5 kuliček nového koření
- 1 zeleninový bujón
- 1 kelímek smetany
- 4 ks vařené vejce
- Sůl podle potřeby
- Cukr podle potřeby
- Ocet podle chuti
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
- Zasypeme moukou, krátce opražíme a rozředíme vodou.
- Vložíme bujón a oloupané na kostičky nakrájené brambory.
- Přidáme nové koření a bobkový list.
- Přivedeme k varu a vaříme do změknutí brambor.
- Poté vsypeme najemno nakrájený kopr, přilijeme smetanu.
- Podle chuti osolíme, osladíme a vlijeme trochu převařeného octa.
- Ocet raději převaříme, aby se nám polévka nesrazila. Můžeme ho nalít do hrníčku a vložit do mikrovlnné trouby, aby prošel varem.
- Při podávání vložíme do talíře uvařené vejce a zdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Sami vidíte, příprava je rychlá.