Kapusta je v české kuchyni velmi oblíbenou zeleninou. Dají se z ní dělat skvělé polévky anebo použít jako dušenou k pečenému masu.
2 porce
doba přípravy 30 minut
Suroviny
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 1 klobása
- 300 g čerstvé kapusty
- 1 větší brambor
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 zeleninový bujón
- 1 stroužek česneku
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibulku.
- Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, opražíme do zlatova.
- Vložíme na proužky nakrájenou kapustu společně s nakrájenými brambory na kostičky.
- Zalijeme vodou zhruba 700 ml, vložíme zeleninový bujón a přivedeme k varu.
- Mouku si rozmícháme s vodou do hladka a vlijeme do polévky.
- Vaříme do změknutí brambor asi 20 minut.
- Na konec přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a můžeme servírovat.