Tyto jablečné lívance jsou výtečné, ideální snídaně nebo večeře pro děti, ale i dospělý si na nich pošmákne 🙂
Suroviny
- 2 vejce (menší)
- 2 hrnky mléka
- 2 hrnky strouhaných jablek
- 2 hrnky hl. mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- mletá skořice
- špetka soli
Postup přípravy
Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku, skořici, jablka a prášek do pečiva. Těsto necháme půl hodiny odpočinout. Na oleji (i bez) pečeme lívanečky. Výborné jsou s marmeládou a když na ně přidáte lžíci zakysané smetany, do které rozmícháme třtinový cukr, tak je to náramná bašta. Kdo chce zdravé, může si je dát i jen tak samotné.
Další recept – lívance s lesním ovocem
Doba přípravy: 20 minut
Složitost přípravy: jednoduchá
Ingredience:
- 150g hladké mouky
- 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžíce cukru
- 3 lžíce oleje
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- špetka soli
Postup:
Smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem a solí. Přidáme mléko, olej a žloutek. V další misce si vyšleháme sníh a poté přidáme do těsta. Rozpálíme si pánev a přidáme trošku oleje. Děláme dozlatova. Servírujeme pocukrované moučkovým cukrem a lesním ovocem jako jsou maliny, borůvky, jahody apod.