Nejlepší hovězí guláš se dá připravit na několik způsobů. Tento recept popíše postup, jak jej připravit s rajským protlakem.
Suroviny
- 500g hovězí maso
- sádlo
- 2-3 cibule
- voda
- masox
- sůl
- pepř
- paprika
- protlak malý
Postup přípravy
Maso opláchneme vodou a osušíme. Kostky osolíme a opepříme. Na rozpálené sádlo dáme cibuli nakrájenou na kostičky. 2-3minuty smažíme. Přidáme maso a osmahneme. Poprášíme červenou sušenou paprikou a přidáme protlak. Chvilku opražíme a zalijeme vodou. Ještě přidáme 1 masox.
Uzavřeme papiňák až se maso – omáčka začne vařit. Maso stačí vařit 45 minut, případně déle (podle typu masa). Když je maso hotové, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a ještě povaříme.
Talíř s gulášem dochutíme cibulí nakrájenou na kolečka.
Příloha: těstoviny, knedlík