Masová tlačenka z kuřecího masa, doma vyrobená, je výborným zpestřením jídelníčku. Její spotřeba není příliš dlouhá, protože neobsahuje konzervanty, ale pokud se podaří, není potřeba se obávat.
Počet porcí je 3 válečky tlačenky. Celková hotová váha je zhruba 1.8 kg
Doba přípravy je 120 minut + doba na ztuhnutí
Suroviny
- 1 kg kuřecích stehen
- 4 ks kuřecích skeletů
- 2 ks cibule
- 8 ks stroužku česneku
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček celého pepře
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 2 hrsti majoránky
- 1 balíček želatiny na vaječnou tlačenku (20 g)
- Sáčky na tlačenku
Postup přípravy
- Všechno maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce.
- Zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme, přidáme cibuli, nové koření a celý pepř.
- Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme zhruba 1 hodinu.
- Po uvaření necháme z hrnce odejít páru a hrnec otevřeme.
- Vývar přecedíme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, podle chuti dochutíme.
- Připravíme želatinu. 0.5 l vývaru necháme vychladnout a vsypeme do něho sáček želatiny, rozmícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Poté zahříváme do úplného rozpuštění.
- Všechno maso obereme vložíme do vývaru a přilijeme želatinu.
- Promícháme a směs plníme do sáčků na tlačenku.
- Dáme vychladit do lednice.