Topinky jsou oblíbeným jídlem nejen jako rychlá večeře, ale skvěle se hodí k popíjení piva. Obzvlášť ty hodně pikantní topinky. Zeleninová směs se při podávání zdobí čerstvou chilli papričkou, ať jsou opravdu čertovské.
2 porce
Doba přípravy 10 minut
Suroviny
- 2 krajíce staršího chleba
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 ks menšího pórku
- 1 ks pikantní klobásy
- 4 lžíce sterilovaného leča
- 1 lžíce kečupu
- 2 špetky chilli koření
- 4 čerstvé chilli papričky
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
Postup přípravy
- V pánvi si rozehřejeme olej.
- Pórek a klobásu si nakrájíme na malé kousky a vložíme do pánve.
- Orestujeme dozlatova.
- Poté přidáme lečo, kečup, chilli a společně podusíme.
- Podle chuti osolíme a opepříme.
- Chleba si opečeme na sucho v topinkovači.
- Potřeme česnekem.
- Na topinky navrstvíme připravenou směs, ozdobíme čerstvou chilli papričkou.
- Posypeme trochou nasekaného pórku a můžeme podávat.