Jednoduchá čokoládová pěna se vám bude hodit nejen v případě, když pečete dort, ale i ve spojení s muffiny, tak jako v našem případě. Je to luxusní dezert.
Suroviny
- 500 gr mascarpone
- 500 ml smetany ke šlehání
- 200 gr čokolády na vaření (třeba Orion)
- 1 lžíce mletého cukru
- pokud použijeme bílou čokoládu, tak stačí pouze 1/2 lžíce mletého cukru
Postup přípravy
- 250 ml smetany ke šlehání přivedeme k varu a hned odstavíme a necháme v ní rozpustit čokoládu. Po vychladnutí dáme do druhého dne do ledničky.
- Druhý den všechny suroviny – mascarpone, druhých 250 ml smetany, čokoládu rozpuštěnou ve smetaně a mletý cukr šleháme v mixeru na nejnižší obrátky, šleháme krátce jen do pěny ne do krému.
- Časový odhad asi 3 minuty, ale musíme hlídat.
- Upečené čokoládové muffiny rozmačkáme.
Do skleničky vrstvíme
- na dno pěnu
- rozmačkané mufiny
- pěnu
- zase mufiny
- a nakonec pěnu
- zdobíme ovocem