Kombinace čínských nudlí a ajvaru přináší zajímavou kombinaci chutí. Orestované houby a zelenina dodávají jídlu ten správný šmrnc, doplněním rybí omáčky a jarní cibulky připravíte skvělý oběd během pár minut.
Počet porcí 1
Doba přípravy je 20 minut
Suroviny
- 300 g uvařených čínských nudlí (150 g sušených, připravíme dle návodu na obalu)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce ajvaru
- 4 ks větších žampionů
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 ks mrkve
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- ½ lžičky sušeného česneku
- Pár kapek rybí omáčky
Postup přípravy
- V pánvi rozehřejeme olej a vložíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
- Přidáme žampiony nakrájené na plátky a nahrubo nastrouhanou mrkev.
- Vše restujeme. Zhruba 5 minut.
- Do pánve vsypeme uvařené čínské nudle.
- Vmícháme ajvar, sůl, pepř, sušený česnek a zakápneme rybí omáčkou.
- Důkladně promícháme a společně opečeme.
- Můžeme podávat s čerstvou zeleninou, nejlépe listovým salátem.