Recept jak uvařit dobrý jednoduchý buřtguláš s bramborem bez smetany. Pokud vaše děti nejí klobásu, nahraďte ji párky a uvidíte, jak jim bude chutnat. A navíc, když se budou dívat, jak se dělá a vaří, příště vám jistě rádi pomohou.
Suroviny
- sádlo
- cibule
- buřty (párky)
- 2 lžičky sladké papriky
- majoránka
- 6 větších brambor
- hladká mouka
Postup přípravy
Brambory, uzeninu a cibuli si nakrájíme. V hrnci rozpustíme sádlo a cibuli osmahneme do sklovata. Přidáme uzeninu (párky či pár buřtů), osolíme. Přidáme brambory na kostičky a osmahneme. Dále přidáme sladkou papriku a chvíli osmahneme. Jako další přidáme vodu (nejlépe horkou), vaříme cca 15min. V hrnku rozmícháme mouku a přimícháme do guláše. Ochutit můžete česnekem.
Tradiční staročeský buřtguláš se dělá ze špekáčků, ale je na každém strávníkovi, jaký je pro něj nejlepší. A v případě, že jej moc nezahustíte, je to v podstatě i gulášová polévka.