V tomto sychravém období vás polévka umí pěkně prohřát. Tento recept na brokolicovou polévku je velmi rychlý a jednoduchý. A je velmi zdravá.
Suroviny
- 1 větší brokolice
- plechovka cizrny
- malé kokosové mléko (postačí 160 ml)
- větší cibule
- olej na smažení
- sůl, pepř, římský kmín, kari
Na ozdobu: rukola, cizrna (kterou si odebereme z plechovky)
Postup přípravy
1. Nejprve si všechno nachystáme a nakrájíme, ať to máme hezky po ruce. Cibuli si nakrájíme nadrobno a brokolici rozkrájíme na větší růžičky. Cizrnu z plechovky vylijeme do síta či cedníku a pořádně propláchneme. Uvidíte, jak vám začne pěnit. Nelekejte se, je to dobře! Potřebujeme z ní odplavit látky, které nás mohou nadýmat. A nechápe odkapat.
Doporučujeme: Brokolicová kaše s žampiony
2. Ve vyšším hrnci rozehřejeme oheň a na něm zpěníme cibulku. Potom do hrnce přidáme brokolici a cizrnu (pozor na to, že si musíme nechat trochu cizrny na závěrečnou ozdobu). Chvíli restujeme a přidáme koření. Pozor na římský kmín a kari, které jsou výrazné a stačí do celého hrnce jen malá lžička kmínu a špetka kari. Necháme ještě chvíli restovat, aby se zelenina s cizrnou pořádně obalila v koření.
TIP: Dobré jsou i brokolicové placky s uzeným masem.
3. Zalijeme vodou tak, aby brokolice byla ponořená a necháme vařit.
4. Až nám brokolice změkne, sundáme hrnec ze sporáku a polévku pořádně rozmixujeme do hladka. Přidáme kokosové mléko a vše promícháme, popřípadě ochutíme solí či pepřem, pokud bude potřeba.
5. Polévku máme hotovou a ještě si můžete připravit ozdobu. Na pánev rozehřejte 1 lžičku oleje. Vložte na ni zbytek cizrny, kterou jsme si odložili a posypte špetkou soli a kari kořením. Opražíme dozlatova.
6. Polévku servírujeme do hlubokých talířů. Nahoru dáme rukolu a posypeme opraženou křupavou cizrnou. Dobrou chuť!
Kolik má recept kalorií na 100ml?