Škubánky z brambor uměla nejlépe naše babička. Toto jídlo má většina z nás spojené s prázdninami u babičky, a proto pojďme se pustit do tohoto báječného a jednoduchého receptu.
1 porce
doba vaření 30 minut
Suroviny
- 300 g brambor
- 60-70 g hrubé mouky
- 1 špetka soli
- 1 lžíce rozpuštěného sádla
- Cukr moučka na posypání
- Mák mletý na posypání
- Rozpuštěné máslo na polití
Postup přípravy
- Brambory si očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.
- Zalijeme horkou vodou, osolíme a přivedeme k varu.
- Vaříme do změknutí a poté scedíme.
- Do brambor uděláme koncem vařečky šťouchance a zasypeme moukou.
- Promícháme, přikryjeme poklicí a necháme v teple dopařit.
- Po do paření těsto rozšťoucháme na hladkou hmotu.
- Lžící namočenou v sádle z těsta vykrajujeme škubánky a vkládáme na talíř.
- Hotové škubánky posypeme cukrem, mákem a polijeme rozpuštěným máslem.